איך לבחור פסיכולוג ילדים

November 27 2022doritr

כאשר אנחנו בוחרים פסיכולוג שיטפל בנו, אנחנו רוצים שהוא יהיה סימפטי וכזה שיודע להקשיב, אבל גם מקצועי ובעל ניסיון. כאשר מדובר על טיפול פסיכולוגי עבור הילדים שלנו, הדרישות האלו מתחדדות פי כמה וכמה מכיוון שבניגוד אלינו, החושים של הילדים שלנו לא תמיד מספיק מפותחים כדי לדעת במי ניתן לבטוח ובמי לא.

אז איך נבחר פסיכולוג ילדים?

אחד הדברים הכי חשובים שאנחנו צריכים לעשות הוא קודם כל לברר מהי ההתמתחות של הפסיכולוג. פסיכולוג ילדים בדרך כלל מתמחה בפסיכולוגיה התפתחותית או פסיכולוגיה חינוכית. רוב הפסיכולוגים החינוכיים עובדים במסגרות בית ספריות, אך לא כולם.

תפקידו של הפסיכולוג החינוכי הוא לעזור לילד להתמודד עם קשיים הנוצרים במסגרת הבית ספרית ולעיתים גם בגיל הגן. הפסיכולוג החינוכי לרוב יהיה בקשר רצוף עם הצוות החינוכי המלווה את הילד בחיי היום יום.

פסיכולוג התפתחותי גם הוא רשאי לטפל בילדים ולהנחות טיפולים שבין הורים לילדים (טיפול דיאדי), אך גם לבצע אבחון התפתחותי על מנת לזהות קשיים התפתחותיים אצל ילדים.

ההכשרה של פסיכולוגי התפתחותי נמשכת כשנתיים במשרה מלאה (או 4 שנים במשרה חלקית), וזאת לאחר שעבר את כל הדרישות האקדמאיות (תואר שני לפחות בלימודי פסיכולוגיה).

השתדלו לבחור פסיכולוג ילדים קרוב אליכם

רצוי, אך לא חובה, לבחור פסיכולוג ילדים קרוב אליכם. הסיבה לכך היא שילדים ובמיוחד ילדים קטנים בדרך כלל פחות אוהבים נסיעות ארוכות וחשוב שהם יגיעו רעננים ובמצב רוח טוב לפגישה. לכן, אם אתם גרים למשל בחיפה, חפשו פסיכולוג ילדים בחיפה. אם אתם גרים ברמת גן, חפשו פסיכולוג ילדים בתל אביב, רמת גן או אפילו בני ברק.

הבינו איזה טיפול הכי מתאים לילדכם

פסיכולוג ילדים עשוי לטפל במספר שיטות שונות על פי גיל הילד והקושי עימו הוא מתמודד. ישנם גם מקרים בהם ההורים הם אלו שפונים לטיפול על מנת לשפר את ההתמודדות שלהם בתור הורים. לדוגמה, כאשר הם מרגישים שהם לא מסוגלים להציב לילד גבולות והדבר פוגע בהתנהגות שלו.

אם מדובר בילד בגיל הרך, לעיתים הטיפול המתאים ביותר הוא טיפול דרך משחק ובמהלכו הילד יכול להביע את מה שהוא מרגיש שלא דרך מילים בהנחיית המטפל.

בגיל ההתבגרות או אפילו מעט לפני כן (גיל 12-13), אחד הטיפולים הפופולאריים ביותר הוא טיפול CBT: בניגוד לטיפול סטנדרטי שבו המטפל והמטופל יושבים זה מול זה ומשוחחים, טיפול CBT נועד לטפל באופן נקודתי בקשיים כגון חרדה חברתית, חרדת מבחנים, OCD וכו’.

הטיפול יכול להתבצע באופן פרטני, אבל גם בקבוצות ביחד עם ילדים נוספים.

טיפול CBT מתבצע באמצעות לימודי ותרגול של דפוסי חשיבה חדשים במקום דפוסי החשיבה הישנים אשר עוררו והפעילו את הקושי. באמצעות שינוי מחשבתי זה ניתן גם להפחית את הנטייה להתנהגות שמביאה עימה את הקושי או לפחות לצמצם אותה.

Share: