תשובות לשאלות על רשלנות רפואית בהריון

February 28 2023doritr

 

לא מעט אנשים מעוניינים לתבוע בגין רשלנות רפואית. מדובר על תביעות מאוד נפוצות, אולם חשוב מאוד לדעת כי לא כל אדם שרוצה לתבוע בגין רשלנות רפואית הוא אכן בעל עילה לתביעה מעין זאת. בכל מקרה, אם אתם חושבים שיש לכם עילה לתביעה מעין זאת, חשוב מאוד שתפנו לשירותיו של עורך דין רשלנות רפואית אשר יבחן את המקרה העומד על הפרק ובמקרה שיש צורך יסייע לכם להגיש את התביעה. אחד מהמקרים הנפוצים של רשלנות רפואית הוא רשלנות רפואית בהריון, במאמר הבא תקבלו תשובות לשאלות על רשלנות רפואית בהריון.

מהי רשלנות רפואית בהריון?

רשלנות רפואית בהריון היא מושג בלתי מוגדר אשר כולל למעשה את כל המקרים אשר בהם ניתן להצביע על התנהלות בלתי סבירה של המערך הרפואי במהלך מעקב ההיריון של אישה ולעיתים אף לפני התעברות, לדוגמא: בייעוץ גנטי מקדים אשר הוביל ללידת יילוד פגוע או לנזקים ליולדת.

עד מתי אפשר לתבוע על רשלנות רפואית בהריון?

השאלה תלויה למעשה בסוג של התביעה שבמרכזה יש נזקים שקרו במהלך ההיריון לאישה ההרה עצמה מתיישנת בתוך 7 שנים מיום הרשלנות. גם מומים מולדים אן תסמונת גנטית של יילוד שלו גילו במהלך ההיריון, ניתנים לתביעה עד 7 שנים מיום הלידה. מאחר שמדובר בזכות תביעה של ההורים ולא של הילד הפגוע. לעומת זאת, נזקים לעובר בגין ניהול הריון רשלני כגון: נזקי פדות על רקע לידה מוקדמת יכולים להיתבע עד הגיעו של הקטין לגיל 25 שזה בעצם 7 שנים מאז שהוא מגיע לגיל 18.

מה הפיצוי על רשלנות רפואית?

שאלת גובה הפיצוי בתביעת רשלנות רפואית בהריון תלויה בראש ובראשונה בהיקף הנזק אשר נגרם ליולדת או ליילוד, כמו גם בנתונים של הנפגע. באופן כללי, אם הרשלנות גרמה לנזקים בלתי הפיכים אך קלים הרי שגודל הפיצוי יהיה בטווח של מאות אלפי שקלים. לעומת זאת, נזקים חמורים וקבועים כגון: לידה של יחד בעל תסמונת גנטית עשויים להסתיים בפיצוי של מיליוני שקלים.

מה זה תביעה של הולדה בעוולה ?

תביעה מסוג הולדה בעוולה היא שם כולל למצבים שבהם נולד תינוק אשר סובל ממום או מתסמונת גנטית שלא אובחנו במהלך ההיריון בגין רשלנות, בזמן שאם היו מאובחנים היו ההורים יכולים לבקש להפסיק את ההיריון על ידי ועדה להפקת היריון. במצב שכזה ההורים של התינוק יכולים לתבוע פיצוי כספי בגין הצרכים שלו למשך כל חייו. חשוב לשים לב כי מדובר בזכות תביעה של ההורים ועל כן חלה על תביעה מסוג הולדה בעוולה תקופת התיישנות של 7 שנים מהלידה בלבד.

האם פיגור שכלי יכול להיות תוצאה של רשלנות רפואית בהריון?

פיגור שכלי יכול להיות תוצאה של פגיעה מוחית במהלך ההיריון או הלידה. פיגור שכלי יכול להיות גם תוצאה של לידה מוקדמת. במידה והיה ניתן למנוע את הפיגור השכלי אצל הילד במקרה הספציפי אך הדבר לא נעשה על ידי הגורמים שהיו אחראים על ההיריון, אז יכול הדבר לבסס עילת תביעה בגין רשלנות רפואית.

האם מות עובר ברחם אמו יכול להיגרם מרשלנות רפואית ?

הסיבות ללידת עובר מת או למותו של עובר ברחם אימו הן מגוונות ויכולות לנבוע מבעיה אשר קשורה בעובר או ביולדת. ישנם מקרים שבהם ניתן היה למנוע את מותו של העובר על ידי נקיטת צעדים חיוניים כגון: ביצוע ניטור עוברי רצוף, ביצוע מניפולציות ללידה מוקדמת, טיפול ביולדת בתרופות ועוד. במקרים שכאלה ניתן לתבוע בגין רשלנות רפואית בהריון או בלידה.

Share: